Utställare och föreläsningar

Här hittar du information om föreläsare och utställare som kommer att medverka på Framtidsdagen.

Föreläsningar

Hur kommer jag in på arbetsmarknaden?

9.20-9.40 och 12.20-12.40
Aulan Vuxenutbildningen, Drottninggatan 12

Tatjana Norbäck kommer att berätta om vad du behöver tänka på för att göra dig attraktiv för en arbetsgivare. Hur ska du tänka när du skriver cv och personligt brev?

AI Sweden

10.00-10.20 och 13.00-13.20
Aulan Vuxenutbildningen, Drottninggatan 12

AI Sweden erbjuder en inspirerande före­läsning om AI och dess potential. Upptäck de spännande möjlig­heterna som framtidens AI kan erbjuda, och få insikter om hur denna teknologi kommer forma våra liv och arbets­platser. Det blir en engagerande session som belyser de mångfacetterade aspekterna av artificiell intelligens och dess relevans i olika sammanhang.

Hållbar privatekonomi

10.40-11.00 och 13.40-14.00
Aulan Vuxenutbildningen, Drottninggatan 12

Föreläsning med Sparbanken Rekarne om hur man kan uppnå en sund och hållbar privatekonomi. De berättar om hur man kan tänka gällande sparande som aktier, fonder och månadssparande, om olika typer av lån och vad de innebär samt om bedrägerier och hur man som privatperson aktivt kan försöka undvika att bli utsatt.

Musik med Åsa folkhögskola

9.45-9.55, 10.25-10.35, 12.45-12.55 och 13.25-13.35.
Aulan Vuxenutbildningen, Drottninggatan 12

Information om de olika program som erbjuds på Mälardalens universitet

Scenen på Mälardalens universitet
.

Utställare på MDU

Hamngatan 15, Eskilstuna

Klicka på plustecknet för att läsa mer.

Consid är ett av Europas snabbast växande konsultbolag inom IT, management och digital marknadsföring.

I montern kommer man få möta personer som brinner för heltäckande lösningar inom IT, affärsutveckling och kommunikation.

Consids hemsida.

CSN gör studier möjligt genom att besluta om och betala ut det svenska studiestödet, det vill säga bidrag och lån till dem som studerar i Sverige och utomlands. I vår monter informerar vi om hur det fungerar att studera med studiemedel.

CSN:s hemsida

Vi berättar och visar Energy Evolution Center och vilka yrken som finns inom energibranscherna.

Energy Evolution Centers hemsida.

I vår monter finns representanter från alla våra affärsområden - Elnät, Energi, Vatten, Stadsnät, Återvinning - för att prata med ungdomar om framtidsbranscherna vi arbetar i. I montern har vi ett reaktionsspel där man får tävla mot varandra för att se vem som reagerar snabbast.

Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö har två mässplatser.

Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljös hemsida.

Hermods grundades för att ge alla människor en möjlighet att utbilda sig, oavsett bakgrund och förutsättningar. Vi har lång erfarenhet av vuxenutbildning och framför allt på distans.

Hermods Komvux vänder sig till dig som behöver komplettera dina gymnasiebetyg, bredda din kompetens för ett visst yrke eller få behörighet till högskola/universitet.

Hermods i Eskilstunas hemsida.

I montern får du veta mer om olika yrkesroller inom industrin. Hur det är att jobba som till exempel CNC-operatör, svetsare, traversförare och allmänna industriarbetare?

Industriqompetens i Mälardalens hemsida.

KILROY hjälper studenter och ungdomar att ta sig ut i världen för att backpacka, volontärarbeta eller säsongsjobba i exempelvis Kanada eller Australien. För att nämna några äventyr som väntar där ute.

KILROY:s hemsida.

Kriminalvården behöver dig som vill vara med och skapa ett tryggare samhälle. Välkommen att söka jobb där du får vara med och göra skillnad för andra människor. På Kriminalvården finns medarbetare inom fler än 70 olika yrken. Vi är en stor myndighet som finns på många platser över hela landet.

Kriminalvårdens hemsida.

KUI Eskilstuna utbildningscenter erbjuder verksamhet inom komvux/vuxenutbildning samt yrkeshögskola (YH).

KUI Eskilstunas hemsida

Kunskapscompaniets breda utbud av yrkes­utbildningar på gymnasienivå och yrkes­högskole­nivå är utformade för att möta de krav och möjligheter som dagens arbets­marknad erbjuder.

I vår monter berättar vi om yrkesvux och YH, och våra inriktningar inom bland annat:

 • Industri och teknik
 • Logistik
 • Transport

Kunskapscompaniets hemsida.

Movant i Eskilstuna utbildar dig inom Bygg, VVS och El. Berörda branscher för våra utbildningar behöver välutbildad personal till framtidens arbetsmarknad.

Movant Eskilstunas hemsida

På MDU pluggar runt 17 000 studenter inom områdena design, företagsekonomi, hälsa och vård, matematik, musik och opera, samhälls- och beteendevetenskap, språk och kommunikation, teknik samt under­visning och lärande.

Vi finns på båda sidor av Mälaren, med Eskilstuna och Västerås som huvudorter.

Mälardalens universitets hemsida.

I vår monter får du veta mer om jobben brandman och brandingenjör.

Läs mer om Räddningstjänsten på Eskilstuna kommuns hemsida.

Solö Mechanical Solutions är ett legoföretag som finns i Eskilstuna, och som tillverkar artiklar till kunder som Scania och Epiroc. De har en plåtavdelning och kan skära, svetsa och montera artiklar till kund.

I montern kan du se exempel på artiklar som Solö Mechanical Solutions tillverkar.

Solö Mechanical Solutions hemsida.

SSI SCHÄFER är en ledande leverantör av lager- och logistiklösningar, både inom manuella och automatiserade system.

Är ni intresserade av robotar, IT, teknik, automation och service? Då är SSI SCHÄFER en arbetsplats för er. Kom och besök oss i montern och prata mer om hur det är att jobba hos oss och vilka jobb­möjligheter som finns.

SSI SCHÄFERS hemsida.

Volvo har två mässplatser.

Yrkeshögskolan SKY är din väg till framgång inom yrkesvärlden. Med fokus på praktisk kompetens och aktuella bransch­kunskaper ger vi dig verktygen du behöver för att snabbt ta din karriär till nya höjder. Vi har utbildningar inom allt från teknik till event­planering eller ekonomi. I vår monter kommer du få veta allt om utbildningen Automations- och underhålls­tekniker samt få möjligheten att prata med folk från branschen.

Yrkeshögskolan SKY

Vi kommer tala om möjligheten att praktisera hos oss samt visa på verksamheten genom filmvisning.

Åkers Swedens hemsida

Utställare på Vuxenutbildningen

Drottninggatan 12, Eskilstuna

Klicka på plustecknet för att läsa mer.

I vår monter erbjuder vi en spännande och interaktiv upplevelse som ger en inblick i studierna för att bli bagare/konditor, kock eller lokalvårdare hos oss i hjärtat av Eskilstuna.

Astar i Eskilstunas hemsida

Atea Sverige är ett IT-företag som arbetar med allt ifrån infrastruktur till att utveckla AI-lösningar.

I Ateas monter får ni chans att prata om framtiden inom IT-branschen kopplat till nya tekniker, hållbarhetsfrågor och mycket annat. Det kommer även att finnas möjlighet att utmana AI att gissa åldern på personer.

Ateas hemsida

Vi kan berätta om stöd och anpassningar som finns för dig som vuxen student.

I vår monter presenterar vi Eskilstuna folkhögskolas kurser och vilka möjligheter vi kan erbjuda.

Eskilstuna folkhögskolas hemida.

Vi vår monter presenterar vi alla verksam­heter inom funktionshinder. Vi kommer ha en tävling samt hänvisa till våra aktuella tjänster som finns att söka.

Om funk-verksamheten på Eskilstuna kommuns hemsida.

I vår monter får besökarna se olika livsvägar för att nå olika mål.

Om Jobbcirkus på Eskilstuna kommuns hemsida.

Eskilstuna kommun erbjuder olika typer av vuxenutbildningar inom Komvux. Du kan till exempel läsa enstaka kurser på grund­läggande- och gymnasial nivå, lära dig svenska på sfi eller läsa en hel yrkesvuxutbildning.

Om Komvux på Eskilstuna kommuns hemsida.

I vår monter informerar vi om teknik och naturvetenskap vid LiU (Linköpings Universitet). Två studentmedhjälpare berättar om våra utbildningar.

Linköpings Universitets hemsida.

I vår monter visar vi vilket stöd personer och elever med läs- och skrivsvårigheter kan få av oss på Läs- och skrivcenter. Exempel på stöd är utredning av läs- och skriv­svårig­heter/ dyslexi, intyg till högskoleprovet och teoriprovet till körkort, information om assisterande teknik, stöd i studier när man studerar på Komvux, med mera.

Om läs- och skrivcenter på Eskilstuna kommuns hemsida.

Tillsammans stärker vi Region Sörmland!

Med drygt 8000 medarbetare är Region Sörmland länets näst största arbetsgivare. De allra flesta arbetar inom hälso- och sjukvården men vi har också många fler yrkeskategorier med allt från transportledare, kockar, museitjänsteman, nätverkstekniker och trafikstrateg till folkhälsoplanerare och inköpare.

Vill du göra en insats? Vi har stort behov av att säkra arbetskraft främst inom hälso- och sjukvård nu och framåt och hoppas att du ska hitta just din väg till ditt yrkesval hos oss i framtiden.

I vår monter svarar vi gärna på dina frågor. Har du funderat på vad våra yrkesroller jobbar med och hur en dag kan se? Nu har du chansen och ställa frågor till våra medarbetare som finns på plats.

Region Sörmland har sju mässplatser och flera verksamheter på plats i sin monter, bland annat:

 • Barnkliniken
 • HR och kommunikation
 • Psykiatriska kliniken
 • Radiologen (röntgen)
 • IT
 • Regionservice - vi arbetar inom områdena; fastigheter och lokaler, miljö, inköp, säkerhet, löne- och fakturahantering, administration och verksamhetsnära service som kost, transport, lokalvård och vårdnära service.

Om jobb och utbildning på Region Sörmlands hemsida.

Eskilstuna kommuns rekryteringsenhet håller i trådarna för kommunens rekryt­eringar. Rekryteringsenheten arbetar på ett likvärdigt sätt, med kompetens­baserad rekrytering och tydliga processer. Vi arbetar för att göra Eskilstuna kommun till en attraktiv arbetsgivare. I vår monter informerar vi om aktuella yrken hos oss samt vad vi ser för framtidsyrken.

Eskilstuna kommuns jobbsajt.

Har du ett intresse för mat och dryck? Gastronomi länkar till allt runt omkring oss, allt från tillagning till förståelsen för vart maten kommer ifrån och hur den blir till. Det blir viktigare att förstå matlagningens och gastronomins roll i ekosystemet för att vara med och skapa framtidens hållbara mat.

Träffa oss på Framtidsdagen och ta reda på om du är en supertaster. Tillsammans gör vi tester för att utmana våra sinnen

Restaurang- och hotellhögskolans hemsida

Arbetsförmedlingen kompletterar skolans arbete under tiden eleven går i skolan och kan bland annat innefatta:

 • Informationsmöten om förutsättningar på arbetsmarknaden
 • Individuella planeringssamtal
 • Uppföljande besök på en APL-plats i de fall det är aktuellt

När skolan slutar ska eleven känna till vad som händer efter skolan och veta vad nästa steg är. Efter skolans slut samverkar Arbets­förmedlingen med andra delar av kommunen samt arbetsgivare för att underlätta en etablering på arbetsmarknaden

Samstart är ett EU-finansierat projekt där Arbetsförmedlingen tillsammans med gymnasieskolorna ska öka möjligheterna för elever med funktionsnedsättning att få en bra övergång från skola till arbetsliv. Projektet drivs för närvarande i cirka 140 kommuner i landet.

Mer om samstart på Arbetsförmedlingens hemsida.

I vår monter får du veta mer om olika yrkesroller hos Securitas. Hur det är att jobba som till exempel ordningsvakt, väktare, hundförare och skyddsvakt.

Securitas hemsida.

Välkommen till vår monter och samtala om Svenska Kyrkan Eskilstuna med oss!

Under dagen är flera av våra yrkes­kategorier på plats för att berätta om vad vi gör, vilka verksamheter vi bedriver, vilka karriär­möjligheter som finns samt möjligheter till olika former av ideellt engagemang.

Visste du till exempel att det i Svenska kyrkan Eskilstuna finns fler än 40 olika yrken?

Eskilstuna pastorats hemsida.

I vår monter träffar du våra studenter från Södertörns högskola och kan prata utbildning och vägen till högre studier.

Södertörns högskolas hemsida

Åsa folkhögskola erbjuder behörighets­givande vuxenutbildningar på grund- och gymnasienivå, kurser i vårdsvenska, studiemotiverande kurs för arbetssökande, specialkurser inom musik, streetdance, författande och hälsa samt estetiska sommarkurser. Skolan har internatboende och egen restaurang. Möt allt detta i vår monter

Åsa folkhögskolas hemsida.